Van automatische beiaard naar carilloncomputer

Door Vrienden van de Beiaard 20 februari 2018
Lezing
Tilburgse Beiaard 2 Rudi Klumpkens
Foto: Tilburgse beiaard - fotografie Rudi Klumpkens

Op zaterdag 3 maart organiseert de Stichting vrienden van de Beiaard een bijeenkomst in café Anvers in Tilburg. Er wordt daar een kopje koffie aangeboden.

Het programma bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt de cd gepresenteerd die is opgenomen tijdens het concert “City Bells” van zaterdag 7 oktober 2017 in het Factorium in Tilburg. De Vrienden van de Beiaard maken je daarna warm voor hun programma van het beiaardseizoen in 2018.

Er staat iets ingrijpends te gebeuren in dit jaar. De beiaardautomaat in de Heikese Kerk wordt vervangen door een pneumatisch systeem en een nieuwe carilloncomputer. Wat dit precies inhoudt, wordt uitgelegd, samen met een korte geschiedenis van de verandering van het trommelspeelwerk tot pneumatisch carillonspeelwerk.

Hierna kunnen geïnteresseerden met Carl Van Eyndhoven, de beiaardier, mee naar de toren van de Heikese Kerk om een laatste blik te werpen op de oude beiaardautomaat. Vanuit de toren maken zij de uitvoering in wereldpremière mee van het stuk “Attaca”, een compositie van Fons Mommers.

Deelname aan deze muzikale bijeenkomst is gratis, maar graag wel per mail even aanmelden. Graag tot ziens op 3 maart.

Verlopen

Datum en tijden

Zaterdag 3 maart om 12.00 uur start de bijeenkomst

Locatie

Cafë Anvers, Oude Markt 8, 5038 TJ Tilburg én de naastgelegen Heikese Kerk

Contact

Om een idee te krijgen van het aantal bezoekers, is het fijn als je jouw komst aanmeldt.

Geplaatst door

Vrienden van de Beiaard

Zoeken op Erfgoed Tilburg