Tilburgse Taolbèttel

Door Stichting Tilburgse Taol 10 oktober 2017
Evenement
2017 11 04 Taolbettel Fèèn Femielie
Foto: Fèèn Femielie, winnaars van de Taolbèttel 2016

Op 4 november zal voor de vierde keer de Tilburgse Taolbèttel gehouden worden, dit keer in het MIDI-theater. Zoals in voorgaande jaren strijden teams van vijf personen om de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’. Dit jaar is het spelelement sterker dan ooit aanwezig.

De Tilburgse Taolbèttel 2017 vindt plaats op zaterdagavond 4 november 2017 om 20.00 uur in MIDI Tilburg. Het inschrijven als team en het kopen van kaarten voor de Taolbèttel 2017 is mogelijk via het Taolbèttel Tikketketoor (https://www.ticketkantoor.nl/shop/taolbettel2017). 

Doede ok meej? Òf komde kèèke? Et wòrt ene kaaj gezèllegen aovend.
De kosten voor deelname zijn slechts € 10,- per persoon en € 40,- per team van vijf personen.
Zörregt dègge op tèèd oew intreejkaortjes bestèlt, want vol is vol.

De teams kunnen zich aanmelden tot 25 oktober en de losse toegangskaartjes zijn te bestellen tot 1 november a.s.

Taolbèttel

Ieder jaar, op de eerste zaterdag van november, organiseert de Stichting Tilburgse Taol de Tilburgse Taolbèttel met daarin het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Dit jaar op deze ‘gezèllegsten aovend van Tilburg’ komt het spelelement sterker dan ooit terug in de Taolbèttel. Met nieuwe spelrondes en uitdagende opdrachten. De bèttel wordt een echte strijd. 

 
Wè haawet in?

Verschillende teams strijden met elkaar om de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’, het team met de meeste kennis van onze stad en de Tilburgse Taol. De Taolbèttel wordt gestreden in vijf rondes, waarin vragen over Tilburg en de Tilburgse Taol de revue passeren. Uiteraard is de belangrijkste ronde het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Van ieder team mag een van de leden meeschrijven aan het Dikteej om zo extra punten voor het team te verdienen. Maar er wordt niet alleen gebètteld. Het is een avond vol spel, spanning en sensatie met optredens van diverse artiesten.

Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol

Dit jaar gaan de Dikteejschrèèvers een uur voor aanvang van de avond aan de slag met Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Zo krijgen zij de rust en de ruimte om zich te concentreren op het Dikteej en krijgt de jury daarna extra tijd om alles na te kijken. De deelnemers van de Taolklas doen met dit Dikteej hun ‘eindexamen’ en ontvangen tijdens de avond hun certificaat. De winnaar van het Dikteej ontvangt - net als andere jaren - de Cees Robben bokaal, de wisselbeker voor degene die het Dikteej maakt met de minste fouten. Tijdens een van de rondes van de Taolbèttel komt het Dikteej natuurlijk ook aan bod, maar dan speciaal voor het publiek en als bèttel-onderdeel.  Verlopen

Datum en tijden

De Tilburgse Taolbèttel met het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol vindt plaats op zaterdag 4 november 2017, 20.00 uur

Locatie

Contact

Wè haawet in? Voor meer informatie info@tilburgsetaol.nl

Meer informatie

Kaarten voor de Tilburgse Taolbèttel kunnen in de voorverkoop gekocht worden voor slechts € 10,- per kaart. Bestel en betaal uw kaarten voor 1 november via de website www.tilburgsetaol.nl/taolbettel.

Geplaatst door

Stichting Tilburgse Taol

Zoeken op Erfgoed Tilburg