Thuis kijken naar een lezing via livestream Omroep Tilburg

Door Peerke Donders Paviljoen 17 december 2020
Lezing
Opening Zorg Expo Paul Wijst Aan 201101 Van Pest Tot Corona Pdp 016118 1536X1044
Foto: Paul Spapens tijdens de opening van de expositie

Ook al is het Peerke Donders Paviljoen gesloten wegens de lockdown, ze doen er toch van alles aan om de expositie 'Van pest tot Corona' over de geschiedenis van de zorg in Tilburg onder de aandacht te brengen. Luister en kijk bijvoorbeeld naar een online lezing, horend bij de expositie.

Paul Spapens geeft op zondag 20 december een lezing over de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Ondanks de lockdown kan iedereen deze interessante lezing thuis volgen via een livestream van Omroep Tilburg. De lezing ‘Van pest tot corona’ begint om 14.00 uur.

Ga naar omroeptilburg.nl/livestream om de lezing bij te wonen.

Paul Spapens is een kenner van de geschiedenis van Tilburg. Hij schreef de tekst van de expositie over de geschiedenis van de zorg in Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen. Aan het slot van de lezing wordt de documentaire over corona in Tilburg vertoond. Deze indringende documentaire is als onderdeel van de tentoonstelling gemaakt door Caroline Evers en Paul Spapens.

De lezing zou aanvankelijk voor publiek worden gegeven, maar corona verhindert dat. Daarom is nu gekozen voor een livestream en dankzij de medewerking van Omroep Tilburg is dat gelukt. De lezing over de geschiedenis van de zorg in Tilburg is hoogst actueel. In de lezing die een uur duurt neemt Paul Spapens de kijker mee door vijf eeuwen Tilburgse geschiedenis. Tijdens de lezing worden tientallen historische foto’s getoond.       

 

Verlopen

Datum en tijden

20 december 2020 om 14.00 uur (online te volgen)

Geplaatst door

Peerke Donders Paviljoen

Zoeken op Erfgoed Tilburg