Presentatie over het oude leesplèngske door St. Tilburgse Taol

Door Stichting Tilburgse Taol 25 januari 2019
Lezing
Tijdlab270119001 Lr
Foto: Help mee aan de ontwikkeling van het Nuuw Tilburg leesplèngske

In de maanden januari tot en met maart van 2019 bezoek je in het TijdLab van de LocHal een project van de De Stichting Tilburgse Taol. Samen met bezoekers van de LocHal gaat deze stichting op zoek naar woorden en beelden voor een nuuw Tilburgs leesplèngske. Tijdens een presentatie op 23 februari hoor je er alles over.

Het originele Tilburgse leesplèngske is alweer meer dan twintig jaar oud. Het werd midden jaren ‘90 van de vorige eeuw samengesteld door het bestuur van de Stichting Tilburgse Taol. De gekozen woorden en de afbeeldingen zijn traditioneel.
Hoewel het leesplankje nog steeds veel verkocht wordt, vinden we het toch tijd worden voor een Nuuw Tilburgs Leesplèngske. In het Tijdlab gaan we tussen 26 januari en 31 maart 2019 met alle Tilburgers aan de slag om een nieuw leesplankje samen te stellen.

In de presentatie op 23 februari gaan we in op (de achtergronden van) het oude leesplèngske en het idee om een nieuw leesplankje te maken. Ook gaan we met alle aanwezigen aan de slag om woorden aan te dragen voor het Nuuw Tilburgs Leesplèngske.

Deelname is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Deze presentatie maakt onderdeel uit van de programmering rondom het project IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK

Dit project is een samenwerking tussen het TijdLab, Stichting Tilburgse Taol, de Fraters van Tilburg en TilburgsAns en wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoed Tilburg, St. Jacques de Leeuw en Boekenschop.

Verlopen

Datum en tijden

​23 februari 2019, 14.00 uur Toegang gratis

Locatie

In het TijdLab van de Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

Geplaatst door

Stichting Tilburgse Taol

Zoeken op Erfgoed Tilburg