Koningsdag Korvel kleurt dit jaar niet alleen oranje

Door Winkellint Korvel Besterd 20 april 2023
Evenement
F Van Der Meer Gitaar
Foto: F. van der Meer, die tijdens Koningsdag optreedt op de Korvelseweg

​Jaarlijks keert tijdens Koningsdag het feestgedruis terug op werelds winkellint Korvel, zoals een echte traditie betaamt. Zo kleurt jaarlijks de straat oranje, hangen de vlaggen uit, worden er volop spulletjes verkocht en gekocht op de vrijmarkt en braderie, bandjes spelen alsof hun levens er vanaf hangen, er is volop muziek, er wordt gedanst, genoten van een lokaal hapje en drankje. De weg kleurt, geurt en bruist!

Dit jaar kleurt de weg niet alleen oranje, maar vind je er alle kleuren terug. Op deze bijzondere dag staan we ook stil bij de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh. De wethouder Yusuf Çelik zal om 13.45 uur het Vincent van Goghplein onthullen. Stadsgidserij Tilburg neemt je graag mee in de voetsporen van de jonge schilder die later zou uitgroeien tot wereldberoemde kunstenaar!

We vertrekken om 14.00 uur op het St. Annaplein, wat op Koningsdag omgedoopt is tot 'Vincent van Goghplein'. De kosten bedragen € 5 per persoon (alleen contant te voldoen). Uiterlijk 22 april aanmelden bij Godelieve Engbersen van STEE OK Festiviteiten.

De Korvelse traditie wordt voortgezet en belooft dit jaar een waar landenspektakel te worden. “Wij zijn trots op de diversiteit aan culturen op ons Werelds winkellint en dat willen wij dit jaar uitbundig vieren tijdens Koningsdag op Korvel” aldus Peerke Hessels, voorzitter van de winkeliersvereniging Korvel Vooruit. Op 27 april tussen 10.00 en 18.30 uur wordt de gehele Korvelseweg omgetoverd en komen de volgende landen thema’s naar voren: Frankrijk, Amerika, Duitsland, Caraïben en natuurlijk Nederland. In ieder thema dompel je jezelf steeds weer opnieuw onder, laat je verrassen door de cultuur, de geuren, de muziek, de mensen en doe vooral zelf gezellig mee! 

Met optredens van Yoeri Broers, John MCcray en Kathleen Willems voor het Amerikaanse Thema. Met Hamer en Hamers, The Five Folkers en Baron waan je je in Duitsland. Opzwepende muziek van Trio Los Bandidos, Steel in Harmony, Sito Crew en DJ Theofile John brengen je naar de Caraïben. F. van der Meer en Meester Fred van Essen zorgen voor Franse sferen.

Voor meer informatie kijk op de website of volg De Korvel op Instagram.

Verlopen

Datum en tijden

Donderdag 27 april van 10.00 tot 18.30 uur

Locatie

De gehele Korvelseweg

Geplaatst door

Winkellint Korvel Besterd

Zoeken op Erfgoed Tilburg