Het proces van heiligverklaring: een lezing door Claudia Peters

Door Peerke Donders Paviljoen 11 mei 2022
Lezing
Peerkedonders Tilburg Paviljoen

Op zondag 22 mei 2022 om 14.00 uur geeft Claudia Peters, vicepostulator van de Causa Petri Donders, in het Peerke Donders Paviljoen een lezing. Zij gaat in op het proces van heiligverklaring in het algemeen en dat van Petrus (Peerke) Donders tot nu toe in het bijzonder, waarbij zij ook zal ingaan op de verschillen met de procedure voor een martelaar.

Op maandag 23 mei 2022 is het veertig jaar geleden dat de Tilburger redemptorist pater Petrus (Peerke) Donders in Rome is zaligverklaard door paus Johannes Paulus II. Op zondag 15 mei dit jaar worden tien mensen in Rome heiligverklaard, waaronder de Nederlandse martelaar karmeliet pater Titus Brandsma en zuster Marie Rivier, die tegelijk met Petrus Donders in 1982 is zaligverklaard.

Waarom worden Titus Brandsma en Marie Rivier heilig verklaard en Petrus Donders niet? Claudia Peters vertelt het je tijdens de lezing. Deze zal drie kwartier duren, waarna er ruimte is voor vragen.
De lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling “Brabantse zaligen en heiligen” die op 27 oktober 2021 is geopend in het Peerke Donders Paviljoen in het Peerke Donders Park in Tilburg. De tentoonstelling is tot en met 19 juni a.s. te bezichtigen.

Toegang tot de lezing is gratis. Het paviljoen is zondag vanaf 13.00 uur open. Zolang de voorraad strekt krijgt u een gratis boekje over Brabantse zaligen en heiligen erbij.

Verlopen

Datum en tijden

Zondag 22 mei 2022 vanaf 14.00 uur. Peerke Donders Paviljoen is vanaf 13.00 uur open.

Locatie

Peerke Donders Paviljoen, Pater Dondersstraat 18 in Tilburg

Geplaatst door

Peerke Donders Paviljoen

Zoeken op Erfgoed Tilburg