Heemkundekring Tilburg viert 50-jarig jubileum

Door Heemkundekring Tilborch 3 december 2019
Evenement
Knipsel

Heemkundekring Tilburg bestaat 50 jaar en viert dat met een uitgebreid programma op zaterdag 14 december. Het middagprogramma is voor iedereen toegankelijk. Wil je graag eens kennismaken met de heemkundekring? Kom dan vooral langs!

Met een middag- en een avondprogramma wordt op zaterdag 14 december aandacht besteed aan het feit dat de Tilburgse heemkundekring in december 1969 werd opgericht. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen welkom in het gebouw van Regionaal Archief Tilburg.  

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door de Elckerlyk speellieden die liedekens en muziekskes uit de Brabantse en Vlaamse Kempen brengen. Ook geven zij een workshop over de oude muziekinstrumenten die zij bespelen.

Er zijn rondleidingen door het archiefdepot en lezingen door Paul Spapens (schrijver en cultuuractivist) en Ineke Stroucken (bestuurslid Brabants Heem). Ook is er een informatiemarkt waarop diverse Tilburgse organisaties, onder andere actief in de erfgoedsector, én enkele actieve leden zich aan u presenteren, zoals Stichting Peerke Donders, Antecedentia, Stadsmuseum Tilburg, Heemkunde ‘Klein Hasselt’, Stadsgidserij Tilburg, Stichting Tilburgse Taol en Fraters CMM. Voor mooie muziek wordt eveneens gezorgd. 

Ook zijn er verzamelingen te zien van particulieren. Denk daarbij aan houtschaven, boeken, torenklokken, bewerkte hulzen van granaten, kerststallen en attributen rondom Driekoningen.

Verder zullen een jubileumboekje en een nieuw promotiefilmpje worden gepresenteerd. 

De feestavond, die alleen toegankelijk is voor leden, zal muzikaal worden opgeluisterd. 

Iedereen kan lid worden van de Heemkundekring Tilburg. Maandelijks is er een lezing, die leden gratis kunnen bijwonen. Interesse in lidmaatschap? Kijk dan op de site van de kring.

Verlopen

Datum en tijden

zaterdag 14 december van 14.00 tot 17.00 uur, vrij entree

Locatie

Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 in Tilburg

Geplaatst door

Heemkundekring Tilborch

Zoeken op Erfgoed Tilburg