Feest voor 1 jaar LocHal

Door Bibliotheek Midden-Brabant 15 januari 2020
Evenement
Lochal
Foto: Interieur van de LocHal

De LocHal is 1 jaar open! Vier dit feest samen met ons tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 januari. Lees snel verder om erachter te komen welke leuke activiteiten de LocHal in petto heeft.

Het hele weekend zijn er activiteiten om de 'verjaardag' te vieren. Doorlopend kun je hier aanhaken: 

Feiten & cijfers | FutureLab
Hoeveel bezoekers zijn er in 2019 geweest? En hoe krijgen de planten eigenlijk water? De leukste feiten en cijfers over de LocHal zie je het hele weekend op het scherm in het FutureLab.

Documentaire over het ontstaan van de LocHal | StemmingMakerij
Frans Parthesius laat de transformatie van de LocHal zien in zijn documentaire. Het hele weekend is een gedeelte hiervan te zien in de StemmingMakerij.

Koop een LocHal-tasje | Infobalie
Wil jij een tas met uniek LocHal-ontwerp aan jouw schouder? Kom dan tijdens het feestweekend langs bij de infobalie (tegenover de kinderafdeling) en shop het winnende ontwerp voor 5 euro én steun het goede doel.
 

Zaterdag 25 januari

14.00 uur: Presentatie Tilburgse leesplank | gratis
Tilburg krijgt een nieuw leesplèngske. In het TijdLab is door én met Tilburgers gewerkt aan deze nieuwe en herkenbare leesplank. Kunstenaar Ruben de Bruijn heeft de input van deze Tilburgers verwerkt in een nieuw Tilburgs leesplankje. Tijdens het feestweekend wordt de nieuwe leesplank op feestelijke wijze aan de stad gepresenteerd. Ben jij erbij?

20.00 uur: Grootste Pubquiz van Tilburg 
Na het daverende succes van vorig jaar keert de Grootste Pubquiz van Tilburg terug naar de LocHal! Voor één avond toveren we de LocHal om in kroegsferen. Helaas zit de pubquiz nu al helemaal vol, maar kom de teams aanmoedigen, een drankje doen en proosten op 1 jaar LocHal!

Zondag 26 januari

13.00 uur – 15.30 uur: Mini Book Food Festival | gratis
De zondag staat in het teken van onze jongste bezoekers! Er mag gedanst, gezongen, gekrijt en geluisterd worden naar verhalen tijdens het muzikale Voorlees- en Kleurfeest. Alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s mogen hun picknickkleedjes en boterhammen meenemen voor een heuse binnenpicknick.

Maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te doen! Maak gezonde picknickhapjes in het FoodLab, speel een potje robotvoetbal in de DigiLab of vier in het GameLab het 1-jarig bestaan met de lancering van de allereerst LocHal-computergame.

Verlopen

Datum en tijden

Zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020, doorlopende en eenmalige activiteiten

Locatie

Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 Tilburg

Geplaatst door

Bibliotheek Midden-Brabant

Zoeken op Erfgoed Tilburg