Feest! 5 jaar LocHal

Door TijdLab 12 januari 2024
Evenement
Tijd Lab Jv Oevelen
Foto: De Klokkenwand in het TijdLab - foto Jan van Oevelen

Al vijf jaar is de LocHal dé huiskamer van de stad. Of je hier nu lekker wil studeren, een boek wil lenen, een kop koffie wil drinken of een activiteit wil bijwonen: de LocHal is er voor iedereen. Op 19 en 20 januari wordt dat gevierd met activiteiten, rondleidingen, exposities, winacties en nog veel meer.

Het TijdLab doet uiteraard ook mee. Ook dit Lab, een samenwerking tussen Stadsmuseum Tilburg en de Bibliotheek LocHal, bestaat dus al 5 jaar! Met de vele wisselende exposities, lezingen, lezingen en andere activiteiten staat het TijdLab al jaren goed in de belangstelling.

Voor de Verjaardag van de LocHal is in het TijdLab een mini-expo te zien. De LocHal was vroeger een NS-werkplaats en dat zie je op verschillende plekken nog steeds terug in het gebouw. De vroegere stationsklokken zijn er permanent te zien en voor de verjaardag wordt een mini-expo ingericht. Hier zie je objecten die zijn verzameld tijdens het project Sporen van de NS-Hoofdwerkplaats; participatief verzamelen voor de Stadscollectie Tilburg (2021-2022). Ook zijn er foto’s en filmpjes te zien over het project.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari zijn er vele activiteiten door het gehele gebouw. Bekijk wat er zoal te doen is op vrijdag en welke activiteiten er zijn op zaterdag.
Benieuwd hoe alles werkt achter de schermen van de LocHal? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen door het gebouw.

Verlopen

Datum en tijden

Vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2024

Locatie

Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg

Geplaatst door

TijdLab

Zoeken op Erfgoed Tilburg