De Verhalentafel van de Spoorzone

15 juli 2020
Tentoonstelling
36937 2 88D8C9
Foto: De Locomotiefstelplaats IV in aanbouw in 1908. Collectie Regionaal Archief Tilburg

'De Verhalentafel' is een interactieve ontmoetingstafel die uitnodigt om herinneringen te delen over de voormalige NS Hoofdwerkplaats Tilburg. Bijna 150 jaar lang was dit de grootste werkplaats van de NS in Nederland. Enkel bereikbaar voor de werknemers. Sinds 2011 is het terrein opengesteld en is het een bruisend nieuw binnenstad gebied geworden onder de naam De Spoorzone.

Multidisciplinair kunstenaar Bob Driessen (Expolab) en filmmaker Sophie Tooten maakten dertien videoportretten van oud-medewerkers van de NS Werkplaats. Van een oud-directeur tot de eerste vrouw op de werkvloer en van de huisdokter tot de huisfotograaf. Deze video’s zijn onderdeel van de interactieve tafel, die de bezoekers zelf kan bedienen middels archieffoto’s uit die tijd. Het verleden van de Spoorzone komt zo weer tot leven door deze verhalen, omlijst door prachtig archiefmateriaal.

‘De Verhalentafel van de Spoorzone’ staat van 5 september t/m 1 november voor het TijdLab en bezoekers kunnen hier terecht tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek LocHal.
 
Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting Het Nieuw Optimisme, Erfgoed Tilburg, VSB fonds, Mediafonds Tilburg, TijdLab en alle betrokkene oud-werknemers van de NS Hoofdwerkplaats Tilburg. 

Bekijk de videoreportage van Omroep Tilburg

Verlopen

Datum en tijden

Te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek LocHal. ma t/m vr: 08.00 tot 20.00 uur, zat: 09.00 tot 17.00 uur, zon: gesloten

Locatie

TijdLab/LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg

Geplaatst door

Zoeken op Erfgoed Tilburg