Verhalencafé Molukse gemeenschap

27 augustus 2019
Activiteit in TijdLab
Kim Moluks Erfgoed
Foto: Fotografie: Kim Pattiruhu

Tussen 18 september en 13 oktober wordt in het TijdLab uitgebreid aandacht besteed aan ’55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg’. Het programma bestaat uit een expositie, een workshop en deze verhalenavond.

Tijdens het Verhalencafé gaat Hans van den Akker, conservator bij het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek, in gesprek met Tilburgers van Molukse afkomst die voorwerpen meebrengen die zij belangrijk vinden voor hun geschiedenis en gerelateerd zijn aan hun cultuur, religie, gemengde huwelijken, symboliek bij tatoeages, de Republik Maluku Selatan (RMS), Molukse acties en beeldende kunst.

Praktische informatie 

Je bent welkom op dinsdag 1 oktober om 19.30 uur in het TijdLab (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang tot deze avond is gratis. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl.

Deze avond is onderdeel van het programma ’55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met Kim Pattiruhu, Hoi-Shan Mak, Vincents Tekenlokaal en de werkgroep Maluku Tilburg. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij Stadsmuseum Tilburg en Erfgoed Tilburg.

Verlopen

Datum en tijden

Dinsdag 1 oktober om 19.30 uur

Locatie

Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 Tilburg

Geplaatst door

Zoeken op Erfgoed Tilburg